Johannes

Tai tuttavallisemmin Jaguaari. Se on mun taistelijanimeni, josta saan virtaa. Sanovat, että kannan paljon positiivista asennetta, iloa ja energiaa mukanani.​  Aloin yrittäjäksi, koska halusin vapaasti määrittää sen, mitä teen, milloin teen, miksi teen, missä teen.

Tärkeämpää on kuitenkin, että kuka sinä olet ja miksi olet täällä? Jos haluat menestyä, kasvattaa bisnestäsi tai toteuttaa unelmasi, I got you!  

Olen intohimoinen sarjainnostuja ja unelmien toteuttaja. Olen mukana yli 10 yrityksessä mm brändit: Rupla, Good Guys Kombucha, Green Street. Innostun erityisesti hyvinvointiin liittyvistä yritysideoista. 

Mottoni on Dream - Plan - Do. Unelmoin isosti, mutta kaikkein eniten tykkään tehdä. Ja sitä teenkin, tahkoan aamusta iltaan nauttien joka hetkestä. Parasta on saada aikaan jotain merkityksellistä. Joka päivä haluan saada ympärille iloa, naurua ja uskoa omaan tekemiseen. Rakastan urheilua, ihmisiä ja elämää. Nautitaan tästä elämästä ja mennään täysillä eteenpäin. 

Lyhyesti:

 •  Mukana yli 10 yrityksessä

 • Daddy ja puoliso 

 • Harrastuksena koripallo

 • Työllistänyt satoja työntekijöitä yritystensä kautta

 • Intohimona elää, auttaa ihmisiä toteuttamaan omia unelmia ja nauttia matkasta

 

Essi

Moi! Mä oon Essi. Fiilistelen aikaisia aamuja, tummaa kahvia ja sitä tunnetta kun flow nappaa kiinni tanssiessa (ja ehdottomasti myös työhommia tehdessä). Vuosien varrella oon toiminut mm. brändisuunnittelun parissa Sonjan ja mun yrityksessä AIM Visual sekä tanssihommissa valmentajana.

Mulla on jo pitkään ollut ajatuksena, että haluan tulevaisuudessa keskittyä auttamaan erityisesti yrittäjiä ja JES Tools on vihdoin vastaus tähän. Tää kipinä johtaa (ainakin osittain) vuoteen 2014, jolloin kärsin pitkään alipalautumisesta. Terveyteni romahti täysin yli vuoden ajaksi ja tämä pakotti tarkastelemaan arvojani ja tekemiäni valintoja arjen keskellä uusiksi. Ymmärsin, että voin menestyä yrittäjänä vain jos voin itse hyvin. Ja tämä tarkoitti mun silloisen arjen, tapojen ja yrityshommien osalta päinvastaisia toimintatapoja. Pikkuhiljaa aloinkin huomata suuria muutoksia sekä omassa fiiliksessä, että työni laadussa ja ajankäytössä.

Niistä vuosista syttyi mun kiinnostus aiheisiin kuten palautuminen, ravitsemus, flow, tehokkuus ja liike. Siihen, miten voisi vahvistaa itseään ja omaa yritystoimintaa samanaikaisesti. Viime vuodet onkin menny  kouluttautuen, testaillen ja tutkaillen näitä teemoja.

Oon sitä mieltä, että yrittäjyys on aivan mieletön mahdollisuus rakentaa juuri sellaista yritystä ja arkea, joka sytyttää sut aamuisin. Voit rakentaa unelmiesi bisneksen sun omien vahvuuksien ja taitojen ympärille. Voit määrittää lähes täysin itse mitä, miksi ja milloin teet. Tän vapauden kääntöpuoli tuo tietenkin myös haasteita, jotka on hyvä tiedostaa. 

Siksi mä haluan nyt yhdessä meidän tiimin kanssa luoda työkaluja, joilla sä pystyt rakentamaan omannäköistä yrittäjyyttä ja tekemään valintoja, joiden avulla matkasta voi tulla varmempaa helpompaa ja hemmetisti hauskempaa🥳! Sellaisia työkaluja, joita itse olisin kaivannut aloittaessani.  

Toivon, että me pystytään myös keräämään kokoon yrittäjiä, jotka jakavat samanlaisia arvoja ja tukevat toisiaan. Toivoisin, että me yhdessä pystyttäisiin kulkemaan isosti, mutta fiksusti kohti meidän unelmia. 

Nykyään (ainakin yritän) rakentaa meininkiäni ja työtäni seuraavien ajatusten pohjalta:

 • Uskalla selkeyttää, mikä on kaikkein tärkeintä, tee vähemmän, mutta oikeita asioita
 • Laatu on työn määrää tärkeämpää
 • Muista unelmoida ISOSTI 
 • Selkeytä, suunnittele, toteuta, nauti matkasta✨
 • Yhdessä pääsee aina pidemmälle

Sonja

Olen 24-vuotias yrittäjä ja luova suunnittelija. Rakastan uusia projekteja ja yhdessä luomista. Neljä vuotta sitten perustin yrityksemme AIM Visualin. Siinä sivussa julkaisin myös oman kirjani yhdessä Maaretta Tukiaisen kanssa ja loin ensimmäisen vaatekuosini suomalaiselle vaatebrändi VIMMA:lle. Lisäksi olen ollut erilaisissa kampanjoissa, haastatteluissa ja tuomaroinneissa, jotka ovat liittyneet nuorten yrittäjyyteen ja oman polun luomiseen.

Kun tajusin, että nuoruus, kokemattomuus tai mikään muukaan ulkoinen seikka ei estä sitä mihin kykenen, aloin näkemään mahdollisuuksia sielläkin missä niitä ei ennen ollut. Asetin isoja tavoitteita ja saavutin niitä kovalla vauhdilla. Tunsin eläväni täysillä, sillä tein sitä mistä sydämeni nautti.

Pikkuhiljaa kuitenkin väsyin ja kaikki alkoi mennä solmuun. Koin pahan burnoutin unelma-ammatissani. Olin hetken täysin toimintakyvytön ja ihmettelin miten se voi olla mahdollista, teinhän sitä mitä rakastin. Ymmärsin, että kyse ei ollut siitä MITÄ tein, vaan MITEN sitä tein. Eli tein oikeaa asiaa aivan väärin. Olin koko ajan joko innostunut tai stressaantunut, enkä päässyt palautumaan. Elämässäni ei ollut tasapainoa vaan se pyöri pelkästään työni ympärillä. Oli aika koota koko pakka uudelleen ja siitä alkoikin täysin uudenlainen elämä!

Vuosien aikana tärkeimmät oppini ovat olleet:

 

 • Tavoitteet ovat vain sitä varten, että tiedät mitä kohti kulkea. Tavoitteet eivät tee sua onnelliseksi. Keskity siihen miten koet onnellisuutta jo tänään. Yksittäisistä päivistä rakentuu tulevaisuutesi.
 • Tasapaino ja selkeyttäminen on jaksamisen, motivaation ja menestymisen edellytys.
 • Uskon, että jokaisella on mahdollisuus luoda juuri sellainen elämä, jonka omassa mielessään uskaltaa nähdä.