Ilmainen Unelmaviikkotyökalu | Miten itse sitä käytän ja miten sinä voit rakentaa sillä oman unelmaviikkosi

Tässä blogissa: 

  • Näytän kaksi suoraa screenshottia, miten itse käytän tätä työkalua ja miksi
  • Kerron yhden avaimen siihen, miten pääset hieman helpommin kohti tavoitteitasi hyödyntäen tätä työkalua

Unelmaviikko Työkalu on siis ensimmäinen digitaalinen työkalumme ja sitä voi käyttää kännykällä tai koneella. Pystyt lataamaan sen ilmaiseksi etusivultamme:)! Se auttaa sua saavuttamaan sun tavoitteet paremmin ja kulkemaan kohti sun unelmia omasta yrityksestä ja sun näköisestä elämästä. 

Unelmaviikkotyökalussa

  • Asetat 3 Viikkotavoitetta
  • Asetat 3 päivätehtävää
  • Valitset päivän asenteen

Käyttötapoja on kaksi ja voit valita sinun tavoitteisiisi sopivamman. Ne avaan alempana. 

Unelmaviikko työkalun tarkoitus on muistuttaa sua ja meitä kaikkia siitä, että elämä on nyt. Ja se on sun käsissä, millaista siitä rakennat. Voit muuttaa sun suuntaa jo ensi viikosta lähtien. Voit lähteä rakentamaan palapalalta sellaista elämää ja unelmien yritystä, josta oot aina haaveillut. Tän työkalun tarkoitus on tuoda ne kaukaiset haaveet ja saavuttamattomat unelmat just niin lähelle kuin tähän sun ruudulle. Puettuna yhdeksi viikoksi, seitsemäksi päiväksi. Sulla on valta täyttää ne juuri sellaiseksi, kuin sä haluat. Kaikki lähtee siitä, mitä päivittäin teet. Jos sulla on jokin unelma, pystyt sen pilkkomaan suuriksi tavoitteiksi ja ne taas pienemmiksi ja lopulta viikkotavoitteiksi. Kun rakennat itsellesi toimivan viikon, otat pieniä askelia kohti tavoitteitasi, tulet väistämättäkin pääsemään niihin. 

 

TAPA 1 - PARAS VIIKKOSI JUURI NYT

Suunnittele tuleva viikkosi siis tilanteestasi käsin. Mitkä resurssit sinulla on ja miten paljon pystyt panostamaan juuri nyt. Tapa 1 on toisin sanoen lähempänä normaalia viikkosuunnittelutyökalua. Mä itse suunnittelen juuri tällä tavoin mun viikot yleensä aina. Lähden rakentamaan mun viikkoa seuraavan kolmen osa-alueen kautta:

 

HYVINVOINTI ENSIN Mietin, mikä on mun jaksamisen ja kuormituksen tilanne. Millä vaihteella oon mennyt viimeiset viikot ja tarvitsenko kenties höllennystä. Pyrin aina kuuntelemaan ensimmäisenä kehoa ja mieltä. Jos tuntuu, että on erityisen kuormittunut tai stressaantunut olo, lähden  rakentamaan työviikkoa ajatuksella, hyvinvointi, palautuminen, oma-aika ja treenit ensin, sen jälkeen vasta muut asiat.

 

VIIKKOTAVOITTEET/TEHTÄVÄT 
Mietin, mitkä ovat kaikkein välttämättömimpiä tehtäviä mun päiviin, jotka vievät mua varmimmin kohti mun isoja tavoitteita. Niitä isoja unelmia. Mitä radikaalimmin teen tämän karsimisen, eli haastan itseäni miettimään, mikä on oikeasti oleellista ja mikä turhaa isojen tavoitteideni perusteella, sitä tehokkaampi ja nautittavampi viikko mulle muodostuu. Keskityn tärkeimpiin ja nimenomaan mulla on aikaa keskittyä niihin ja tehdä laadukasta työtä, kun turhat sälät on karsittu pois. Tämä ei aina ole helppoa ja vaatii rohkeutta luopua asioista, mutta se selkeyden fiilis ja fokuksen kirkkaus on niin sen arvoista. Tiedät, mitä sun kuuluu tehdä.

 

VIIKON ASENTEET Seuraavaksi mietin, mitkä asenteet haluan viikkoon. Näistä muodostuu tietynlaiset pääkategoriat. Olen paljon tehokkaampi mitä ikinä teenkään, jos olen asennoitunut jo lähtökohtaisesti tiettyyn päivän vaihteeseen, eli asenteeseen. Kun saan flowsta kiinni vaikka tylsiä sälätehtäviä (kuitti, mailit, laskutus jne. ) tehdessäni, ne hoituvat helposti nopeammin kuin tilanteessa, jossa teen ensin vähän sälähommia, sen jälkeen luovaa ideointia sisältöön, sitten kirjoitan tuotteen esittelysivua. Nämä kaikki tilanteet ja niissä vaadittavat ”vaihteet” ovat niin kaukana toisistaan, että on välillä vaikeaa saada flowta taas erilaiseen tehtävään. Kun päiväni on jo valmiiksi suunniteltu niin, että voin koko päivän keskittyä esim. luovaan työhän tai koko päivän keskittyä sälätehtäviiin, on tehokkuuteni aivan eri levelillä.

Mä myös kaipaan vaihtelua. Sitä että päivät on erilaisia ja aivan eri lailla rakennettuja. Sen onneksi yrittäjyys mulle mahdollistaa. Tästä tulee mulle myös aivan ihana vapauden tunne. Musta tuntuu, että voin itse luoda ja raknetaa mun arjen. Jonain päivänä saatan aloittaa kovalla treenillä, joinain päivinä hitaasti mussuttaen aamupuuroa puoli tuntia. Joinain päivinä valitsen jo etukäteen, että tästä päivästä tulee vaikka luova ja rauhoittava "kynttilät päälle ja teetä ryystäen viltin alla" - päivä ja toisesta taas vaikka heti alusta asti skarppi "nyt hommat hoitoon" asenne.

Joskus teen kolmen tunnin työpäivän, joskus tekee mieli tehdä 10 tuntia kun innostuu huomaamatta. Joskus teen pitkiä päiviä monta putkeen, tosin silloin useasti ei saa enää edes tehtyä sitä mitä pitäisi tai ainakaan hyvällä energialla ja fokuksella. Kun viikossa löytyy eri asennetta ja eri vaihdetta, kuormituskin pysyy tasaisempana ja palautumista tapahtuu varmemmin.

 

Jaan viikkoni usein näihin neljään pääkategoriaan, eli näitä neljää asennetta ainakin löytyy mun viikosta usein:

SÄLÄPÄIVÄ Sälätehtäviä asenteella: (mailit, kuitit, laskutus, yksittäiset hoidettavat)

LUOVA PÄIVÄ Luovuus kukkikoon asenteella: tulevaisuuden suunnittelu, yrityksen kehittäminen, uuden ideointi, sisällön ideointi, luova kirjoittaminen, tiimipäivä (yhdessä tiimin kanssa yleensä ideointia ja uusien tuotteiden suunnittelua)

SKARPILLA FOKUKSELLA: Hyvää keskittymistä vaativat työt, kuten tuotteen sisällön kirjoittaminen, ison kokonaisuuden rakentaminen, tuotteiden työstäminen, yrityksen kehittämisen tehtävät. (Näihin usein saan flown päälle kun pystyn syventymään ja olen varannut aikaa hyvin.)

HYVINVOINTI ENSIN: Tämä päivä yleensä sisältää paljon mun palautumista edistävää hommaa ja mua rentouttavaa tekemistä kuten treenit kaikessa rauhassa, hieronta, ystävien kanssa olemista, ihan vaan täysin vapaata aikaa, kokkailua, luonnossa olemista jne.  

Alla näet mun tämän hetken joulukuisen viikon:

 

TAPA 2 - UNELMIEN VIIKKOSI

Tapa 2 on siis tarkoitus auttaa sinua kohti unelmiesi viikkoa. Ota siis se itsellesi haasteena ja suunnittele millainen viikko saisi sinut syttymään ja nauttimaan! Älä mieti sitä mitä sulta odotetaan, ei sitä miten olet tottunut tekemään… Revittele! Millainen ois unelmaviikkosi - miten heräät, minkä verran töitä, missä porukassa, mitä työtä teet, minkä verran viikossa pidät vapaata, ketä tapaat, missä liikut, missä asut jne. Nyt ei ole mitään väliä onko se realistista edes seuraavan vuoden aikana.

Kun itse lähden miettimään, millainen on minun unelmaviikkoni, mun tyyli miettiä tätä on se, millaista arkea ja elämää haluan elää oikeasti vielä vuosienkin päästä. Mulle on tärkeää, että mun viikko koostuu enimmäkseen työstä, joka innostaa mua ja josta mä saan energiaa ja merkitystä. Eli se on mun ensimmäinen asia. En unelmoi siitä, että mun elämä olisi pelkkää lomaa, vaan mun unelmaviikko sisältää työtä, jota teen mielelläni. Sellaista, joka on mun kutsumukseni ja josta mä sytyn. Jos loikoilisin viikkotolkulla rannalla auringossa, en nauttisi siitä pidemmän päälle. Tylsistyisin ja lopulta haluaisin alkaa tehdä jotain muuta. Aikoinaan kun olin työssä, josta en pitänyt ja joka kulutti mua loppuun, tottakai siinä vaiheessa mun unelmaviikko olisi ollut ehkä rantaloma. Nyt en koe tarvitsevani lomaa mun arjesta, koska nautin siitä ja se antaa mulle energiaa ja merkitystä. Tottakai haluan nykyistä arkeani muuttaa vielä eteenpäin kohti mun unelmaviikkoa. Alla näet mun unelmaviikon. Se on hahmotelma siitä, millaisesta rytmistä mä koen nauttivani ja millaiseksi haluan mun nykyistä arkea viedä.

 

Avain, miten kuka tahansa tulee pääsemään kohti omaa unelmaviikkoaan onkin juuri ensimmäisenä sen määritteleminen.

Ei voi kulkea kohti jotakin päämäärää, ellei ole määritellyt, mitä se on. Kun määränpään on määritellyt se jo tiedostamattakin alkaa elää mielessäsi ja tuntua yhä enemmän mahdolliselta. Saatat alkaa tehdä tietämättäsi jopa valintoja kohti sen toteutumista. Näin on mulle ainakin käynyt lukemattomia kertoja. Näin yksinkertaisella (joillekin jopa lapsellisen kuuloisella) tehtävällä voi olla yllättävän isoja vaikutuksia. Jos oikeasti annat itsellesi luvan suunnitella, millainen on unelmien viikkosi, ehkä saat siitä pienen kipinän ja ajatuksen nykyiseen arkeesi. Elämämme on sitä mitä päivittäiset valintamme ovat. Loppujen lopuksi voi olla yllättävää, mihin pienet valinnat vievät pitkän ajan kuluessa. Ehkä lähemmäs unelmaviikkoasi. Nopeammin kuin ajatteletkaan.

 

Mun unelmaviikko siis muodostuu niinkin yksinkertaisista asioista, kuin

  • Tiimipäivät (haluan tehdä työtä yhdessä inspiroivien ihmisten ja mun tiimin eli kollegoiden kanssa)
  • 4 päiväiset työviikot (haluan viedä yritystäni siihen suuntaan, että voin tehdä 4 päivää viikossa työtä)
  • Paljon aikaa treenille, luonnolle, rentoutumiselle ja palautumiselle, hauskanpidolle ja extempore jutuille
  • Haluan muokata työpäiväni ja tekemiseni niin, että tunnen päivittäin enemmän rauhaa ja kiireettömyyttä, jolloin luovuus virtaa paremmin. Siksi määrittelin ensimmäiseksi viikkotavoitteekseni yhdistelmän Rauhallinen inspiraatio

Nyt on sun aika ottaa ohjat sun unelmaviikosta ja antaa palaa! Heitä meille vietsiä, mitä ajatuksia tämä työkalu herättää tai voit vaikka jakaa oman unelmaviikkosi meille instassa @jestools

Mahtavaa viikkoa! T/ Essi

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.