Mistä tuoreen yrittäjän kannattaa lähteä liikkeelle?

"Mä haluisin yrittäjäksi, mutta en oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle? Mua mietityttää ne kaikki paperihommat, tuunko toimeen ja miten mä saan kaiken ajan riittäämään! 

Kuinka sitä jaksaa tehdä kaiken ilman uupumista? Entäs sitten kaikki lomat? Mistä löydän kaikki asiakkaat? 

AARRRRHGHGH! Ja sata muuta mielessä olevaa asiaa? "

 

Okei. Syvään henkeä ja mietitään niitä TÄRKEIMPIÄ asioita mitä sinun tulee aloittelevana yrittäjänä huomioida.

Jos unohdetaan se kaikki byrokratia... ja aloitetaan miettimään, mikä todella on tärkeää.

Meidän mielestä tärkeää olisi ainakin nämä:

  1. Luot liiketoiminnan tukemaan unelmiasi (jos esimerkiksi unelmoit vapaasta matkustamisesta ja työstä jota voit tehdä etänä, niin sun ei välttämättä kannata perustaa autokorjaamoa, ellei se ole liikkuva autokorjaamo). 

  2. Jaksat elää ja olla onnellinen, arkeesi mahtuu muutakin kuin työ 

  3. Saat riittävästi rahaa elämiseen  

 

Tuleeko muuta mieleen? Mikäli tulee, niin laita ihmeessä meille kommentti tulemaan ja jatketaan keskustelua. 

 

Noniin lähdetään purkamaan tärkeimpiä asioita paloihin. 

 

1. Luot liiketoiminnan tukemaan unelmiasi

Kun liiketoiminta ja yrittäjyys on jopa osa sun unelmia, niin jaksat paremmin ja pystyt toteuttamaan unelmasi helpommin. Jotkut sanovat, että liiketoiminta on työkalu mahdollistaa omat unelmansa. Meidän mielestä se on hyvä alku, mutta hienompaa olisi löytää liiketoiminnan olevan osa sun unelmia ja missiota. 

Minä esimerkiksi haluan elää vapaasti, muuttaa maailmaa ja auttaa yrittäjiä menestymään. Yrittäjyys on toki myös työkalu tähän, mutta se on myös erittäin vahvasti läsnä unelmieni sisällä, koska saan tosi paljon siitä myös itselleni kun pystyn auttamaan muita yrittäjiä menestymään. 

Tämä lähtee tietty liikkeelle vahvasta itsetuntemuksesta sekä yrityksen niinkutsutusta kivijalasta. Mikä on kaiken pohjalla? 

Oletko selvittänyt syvällisesti MITÄ HALUAT ja ennenkaikkea MIKSI haluat. Miksi haluat elää riippumattomasti tai miksi haluat matkustaa joka kuukausi? Mitä haluat saavuttaa? Mitä haluat tehdä päivittäin ja viikottain? Mistä haluat arkesi koostuvan? Miksi? 

Vaikka puhutaankin tässä kohtaa sinun unelmista, niin tässä on samalla hyvä miettiä miksi yrityksesi on olemassa? Minkä asiakkaan ongelman ratkaiset? Kuka on unelma-asiakkaasi? Nämä pohdinnat tosin taklaavat jo vahvasti myös taloutesi riittämistä. 

 

2. Jaksat elää ja olla onnellinen? Arkeesi mahtuu muutakin kuin työ. 

Toki onnellisuus sinun tulee ratkaista itse, mutta tässä muutamia oleellisia vinkkejä miten pitää yllä jaksamista:

Jotta jaksat elää ja tehdä muutakin kuin töitä, on hyvä pohtia resurssit - verkoston auki kirjoittaminen ja kenen kanssa teet töitä, kenelle täytyy asioista maksaa ja ketkä ovat loistavia yhteistyökumppaneita keneltä voisi saada vipua eteenpäin tekemiseen. 

 

3. Saat riittävästi rahaa tekemiseen 

Tähän liittyen unelma-asiakaspohdinta ja kysymykset mitä tuossa ykköskohdassa käytiin lävitse. Eli mikä on firmasi ja sinun juttu, kenelle myyt ja seuraavaksi vähän muutakin. 

Oletko hinnoitellut tuotteesi, oletko laskenut katteesi ajatuksella läpi? Oletko laskenut toimintasi kaikki kulut? Mistä kanavista myyntiä tulee? Kuka myyntiäsi hoitaa ja onko myyntiprosessi kunnossa? 


Ahdistaako vielä? Toivottavasti ei. 

Ei tämä niin rakettitiedettä ole, mutta jos haluaa tehokkaasti eteenpäin on tehtävä oikeita asioita säännöllisesti ja luotettava prosessiin. 

YKSIN ei kannata tehdä etkä saavuta mitään hienoa yksin. Yhdessä on paljon helpompaa ja tehokkaampaa! Sekä tietty hauskempaa ;) 

Toki tämä on vielä pintaraapaisu ja emmekä pysty avaamaan kaikkia vinkkejä yhteen blogikirjoitukseen tai siitä tulisi aivan liian pitkä. 

Toivottavasti sait tästä kuitenkin inspiraatiota ja apua jonkin verran? 

Mikäli haluat saada aiheesta lisää vinkkejä ja henkilökohtaisempaa sparrausta, niin suosittelen lämpimästi meidän kolmen viikon verkkokurssia, jossa näiden asioiden kanssa autamme henkilökohtaisesti. Lue lisää verkkokurssista tästä

Täällä kirjoitimme blogin KEVYIN TAPA STARTATA OMA HAAVEIDEN BISNES | 3 ASKELTA  

Sieltä saat myös lisäinfoa ja selkeyttä hommaan:)

Kiitos kun luit! Loistavaa viikkoa!

/Johannes

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.