3 syytä miksi brändisi ei kiinnosta

MIKSI BRÄNDISI EI KIINNOSTA?

Tähän vastauksena loimme kolme brändipersoonaa, jotka kuvastavat kolmea brändinrakentamisen suurinta ja yleisintä ongelmaa. Näille kolmelle brändipersoonalle annoimme vielä kuvaavat nimet, jotta niiden haasteen ymmärtäisi paremmin.

Ensimmäisenä esittelemme ja tapaamme >>

SOHVAPERUNA
Sohvaperunabrändi on jämähtänyt sohvan mukavuuteen ja lämpöön. Brändi kyllä tietää, että hänellä on hurjan hyvä tuote/palvelu ja olettaa että asiakkaat tietävät tämän myös. Sohvaperunabrändi olettaa myynnin rullaavaan automaattisesti kun tuote on hyvä, mutta näin homma ei mene. Sohvaperuna ei panosta brändiin yhtään ja olettaa brändin vahvistuvan, vaikka hän itse loikoilee Netflixin parissa päivästä toiseen. Todellisuudessa kilpailijat saattavat viedä brändin asiakkaat ja luottoasiakkaat voivat alkaa unohtamaan brändin olemassaolon. 

Jos tuotteestasi/brändistäsi ei tiedetä tai sen hyötyjä ei ymmärretä, kauppaa ei tule. 

 

NOLO
Tälle brändipersoonalle halusimme antaa aika radikaalin nimen, sillä se kuvastaa parhaiten kyseistä brändiä. Nolo brändipersoona on jämähtänyt viime vuosikymmeneen tai yksinkertaisesti se ei kolahda kohderyhmäänsä. Se kulkee pitkin kyliä vuosikymmenen vanhoilla sloganeilla ja ilmeellä. Brändin missio lupaa jotakin, mutta olemus ja ilme viestittää aivan muuta. Vaikka brändipersoona kyllä näkyy ja kuuluu monessa paikassa, asiakkaat kokevat, että brändin olemus ja ilme ovat luotaantyöntäviä. Asiakkaat eivät samaistu brändin välittämään tunteeseen, tyyliin tai sanomaan. Se on iso haaste tälle brändipersoonalle, sillä yleensä tällöin kilpailijat vievät huomion. Asiakkaat sivuuttavat brändin, vaikka tuotteet tai palvelut voivat olla alan kärkeä.

SEINÄRUUSU
Seinäruusubrändi seisoo kadunkulmassa ja yrittää saada äänensä kuuluville, markkinointikampanjan näkyville tai kiinnostusta nettisivujensa kautta, mutta brändi ei sytytä minkäänlaisia tunteita, eikä sitä huomata. Seinäruusu yrittää kertoa "hei mulla on ihan mahtava tuote , kiinnostukaa, katsokaa!" Brändi yrittää kovasti, mutta tulosta ei tule.

Brändin omaa ydinajatusta (olemassaolon syytä) ei välttämättä ole koskaan määritelty tarpeeksi selkeästi. Se ei tule läpi mistään viestinnästä. Asiakkaat eivät näin ymmärrä sen arvoa ja viestintä mielletään sekavaksi tai tylsäksi. Brändin olemuksesta puuttuu se jokin. Se pieni, mutta tärkeä lisämauste, joka herättää kiinnostuksen.

 

Kehittämämme brändäysmetodi auttaa sinua välttämään sen, ettei sinun brändistäsi tule sohvaperunaa, noloa tai seinäruusua. 

MIKÄ BRÄNDÄYSMETODI?

Piakkoin meiltä on tulossa uusi työkalu brändäykseen liittyen ja tämähän on sellainen aihe, josta ollaan jo nyt saatu hurjasti kyselyjä ja pyyntojä. Kiinnostusta siis löytyy ja sehän on aivan mahtavaa! Vahva brändi kun voi olla se salainen aseesi menestykseen pienyrittäjänä. 

Pieni esittely on siis paikallaan tässä vaiheessa niille, jotka ovat esimerkiksi uusia seuraajia. Me (Sonja ja Essi) ollaan tosiaan JES Toolsin lisäksi 5 vuoden ajan pyöritetty omaa bränditoimistoa (AIM Visual). Vuosien varrella  loimme oman äärimmäisen yksinkertaisen brändäysmetodin, jonka avulla olemme saaneet huikeita tuloksia asiakasyrityksillemme. Asiakkaitamme ovat olleet mm. Vimma, 10 Times, Suomen Yrittäjät, Juha Tapio, Tänään brändi, Natur360 jne.

Useinkaan alussa pienillä toimijoilla ei ole laittaa suuria summia brändi/mainostoimistoille, mutta sitäkin enemmän tarvetta brändin kehittämiselle. Pienyrittäjät ovat kuin väliinpuoajia tässä asiassa.  Siksi halusimme nyt JES Toolsin kautta päästä auttamaan teitä! Olemme viilanneet ja muokanneet tämän metodimme pienyrittäjälle sopivaan muotoon. Sen kolme tasoa ovat 

1. Ydinajatus

2. Tunne ja tarina

3. Ilme ja olemus

Kerromme pian tästä lisää, mutta kannattaa jo nyt merkata kalenteriin päivä 1.4.2021, jolloin pidämme ilmaisen webinaarin aiheesta pienyrittäjälle. 

Nähdään siellä!

Terveisin, Sonja ja Essi

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.