Kun fokus puuttuu

Uncategorized Jan 05, 2021

Jos meiltä kysytään, menestyvän bisneksen rakentamisessa ja yleisesti nautittavassa elämässä yksi tärkeimmistä asioista on selkeys. Kun sulla on selkeys siitä, mikä on tärkeää ja mikä ei, voit keskittyä vahempään. Tällöin teet vähemmän, mutta saat parempaa tulosta. Tällöin ehdit nauttimaan elämästä, työstäsi ja kaikesta, jota rakastat. Tällöin elämäsi ei ole pelkkää työtä ja juoksemista. Siksi kaikki meidän luomamme työkalut auttavat sinua luomaan selkeämpää elämää ja bisnestä. Meidän ydinajatuksemme on: Kun keskityt vain kaikkein tärkeimpään, unelmabisneksesi (ja elämäsi) rakentuu kuin automaattisesti. 

 

Tässä minun tarinaani, voit miettiä sitä lukiessasi tunnistatko kenties itsesi siitä. Pystytkö samaistumaan edes osittain tarinaani?

Elin kiireistä, innostunutta ja “kaikki onnistuu” asenteella hauskaa nuoren miehen elämää. Siinä ei ollut mitään vikaa - vastasin lähes kaikkeen kyllä, asiakaspalvelu meni välillä överiksi kun kannettiin sohvia asiakkaille kotiin ilman toimitusmaksua tai milloin ratkottiin jotain pulmia päiväkaupalla jonka ratkaisu ei tuottanut euroakaan. Asiakkaille tehtiin kakku pilkkahintaan supernopeasti ja ajoin sen 5€ toimitusmaksulla lähes tunnin ajomatkan päähän. Asiakkaat tykkäsivät toki, mutta olisiko mulla ollut viisaampaa käyttöä ajalle kuin ajaa lähes 2h yhteensä 20€:n katteen takia josta sitten toki pitäis maksaa palkkoja, markkinointia jne. 

 

Tein paljon töitä. 12-16h päivässä meni helposti joka päivä ilman päivänkään lepotaukoja. Lepäsin treeneissä ja nukkuessa. Toki mä tein välillä muutakin, mutta mä tein, tein ja tein. Hirveästi tapaamisia, paljon läppäriä, rutkasti sähköposteja jne. Kauhee säätö ja härdelli päällä päivästä toiseen. 

 

Näin jälkikäteen nauraisin, koska se näyttäisi kuin juoksisi juoksumatolla, mutta toivoisi sillä pääsevän lentoon ja toiseen maahan. Vauhti on kova, mutta ei se paljon kukkarossa näkynyt. Tottakai voin sanoa, että noiden aikojen ansiota on valtava verkosto, rohkeus, oppien määrä nykyään, monet syntyneet firmat ja ystävät. Rahallisesti asiassa ei ollut mitään järkeä. Toisaalta eipä sitä sinkkumiehenä juuri rahaa tarvinnut. 

 

Opin tuolta ajalta sen, että vaikka TEKISIT 100 ASIAA PÄIVÄSSÄ, MUTTA NE EI OLE KAIKKEIN TÄRKEIMPIÄ ASIOITA, NIIN LOPPUTULOKSENA ON SAMA KUIN OISIT TEHNYT YHDEN ASIAN KUNNOLLA.

 

Eli kyllä sillä oikeasti eteenpäin pääsi, välillä kiemurrellen ja sumplien. Välillä pankista vauhtia hakien ja ympäripyöreitä tunteja kun tekee niin väkisin osuu jotkut hommaa fiksustikin maaliin. Tuo tyyli oli vaan kovin kuluttavaa. Tai tuota ei pysty jatkamaan enää kun tulee puoliso tai lapsia jos haluaa pitää sen perheen kasassa onnellisena. 


Muistan kuinka nautin tuosta kaikesta, mutta kyllä jälkikäteen myönnän sen järjettömyyden. Kaverini tekivät 6-8h päivässä hommia ja tienasivat paljon enemmän vaikka yrittäjiä olivat hekin. Heidän ydin oli selkeämpi ja tiesivät tarkalleen minkä parissa päivänsä viettää. 

 

Minulla ei ole yhtä ahaa hetkeä kun tajusin, että on aika kirkastaa oma osaamisensa ja miettiä mihin oma focus tulee mennä. Se on kuitenkin vuosien saatossa mennyt yhä tarkemmaksi ja tarkemmaksi. Vahviten se meni eteenpäin 2018 kun päätin, että nyt en enää johda mitään, sillä se ei ole intohimoni enkä ole paras siinä. Sen jälkeen onkin kivasti saatu melkein jokainen firma toisten johdettavaksi. 

 

Sen lisäksi, että tajusin mihin minun tulee itse focusoitua, niin toinen tärkeä oppi oli ehdottomasti se, että tajusimme KENELLE me todella myymme. KETÄ meidän tulee palvella jotta saamme parhaimman hyödyn. On turha yrittää myydä kaikille kaikkea, kun se on sama ku ei myisi kellekään mitään. Unelma-asiakkaan löytäminen ja sen suhteen syventäminen on johtanut paljon parempiin tuloksiin pienemmällä energialla. 

 

Omien vahvuuksien kirkastaminen ja niiden kautta työnsä tarkasti fokusoiden sekä asiakkaan syvällinen tunteminen johtaa menestykseen. Toki siihen on pari muutakin muuttujaa vielä matkassa, mutta noilla pääset jo kiitoradalle juoksumaton sijaan. Tiedätkö kenelle sinun palvelut on oikeasti luotu? 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.