Kevyin tapa startata oma haaveiden bisnes| 3 askelta

Tässä blogissa saat 3 askelta, joilla voit mahdollisimman helposti startata oman bisneksesi.

Mitä oikeasti siis tarvitset, jotta sun oma bisnes voi jo pyöriä? Et välttämättä yhtään niin paljoa aikaa, rahaa tai vaivaa, mitä juuri nyt ajattelet. 

Unelmia saavutetaan tekemällä. Määrätietoisesti ottamalla niitä pieniä askeleita eteenpäin. Ei sitkuttelemalla, mutkuttelemalla tai pelkäämällä, mitä muut sanovat. Ei sillä, että vain vuositolkulla suunnittelet, haaveilet ja unelmoit. Tulet olemaan täsmälleen samassa pisteessä kuin nyt, jos et uskalla ottaa sitä ensimmäistä askelta. 

Fakta on se, että tehdessä opit. Mitä nopeammin pääset tekemään, sitä nopeammin pääset oppimaan ja rakentamaan unelmaasi eteenpäin. Siksi me rohkaistaan sua ottamaan esimerkiksi tämän blogin opit talteen ja jopa niiden avulla pääset jo tekemään, jos niin haluat. 

Kevyin tapa startata oma haaveiden bisnes

 1. Selkeytä, mikä sinut sytyttää (missiosi)
 2. Luo ideastasi yksinkertainen bisnessuunnitelma
 3. Aloita pienestä ja testaa: kevytyrittäjyys, sivubisnes, toiminimi tms.

Nämä kolme askelta ovat siis tiivistetysti askeleita, joiden jälkeen sinun bisneksesi jo pyörii, jos niin haluat, mutta näiden askeleiden sisälle liittyy avainasioita, jotka on oltava kirkastettuna ajatuksen ja suunnitelman tasolla, jotta onnistut luomaan tuloksekasta toimintaa. 

Pelkällä intohimolla kun ei pärjää. Se ei riitä. Pelkällä intohimolla ei luoda tulovirtaa. Se, että luot sun intohimon tai taitojen ympärille kannattavaa bisnestä, vaatii tiettyjen avain osa-alueiden hyödyntämistä ja kirkastamista. Ne olemme tiivistäneet kolmeen seuraavaan avaimeen:

 

3 ONNISTUMISEN AVAINTA:

1. Liikeidea: (Liikeideasi ei todellakaan tarvitse olla hiotuin, mahtavin tai uniikein ollakseen toimiva ja tuodakseen sulle tuloa. Simppeliinkin ideaan pystyy luomaan twistiä helpoilla keinoilla). Liikeidea kannattaa olla kuitenkin sellainen, josta sinä sytyt!

Sun liikeidea voi pohjautua esimerkiksi siihen, missä ammatissa olet, mitä olet joskus opiskellut, mitä opiskelet nyt, mistä olet kiinnostunut, mitä osaat jne. Sun bisnesidean ei tarvitse olla maailman upein ja mahtavin. Ei todellakaan. Sun idea voi olla todella basic, mutta voit luoda kiinnostavaa twistiä eri tavoin ideasi ympärille. Näitä voivat olla esim.

 • Tapa miten toimit, missä otat asiakkaasi vastaan, miten kohtelet ja puhuttelet asiakkaitasi
 • Yhdistät liikeideaasi ominaisuuksia ihan päinvastaiselta alalta
 • Mietit miten kilpailijasi EIVÄT toimi ja toimit juuri niin
 • Tuotteistat, paketoit, tuotat palvelusi tavalla, jota ei ole muilla
 • Oma persoonasi, oma tyylisi, omat tapasi, sinä juuri sellaisena kuin olet 

Liikeideasi voi myös olla hyvinkin ominta sinua. Voit miettiä saisitko esimerkiksi toteutettua jonkinlaisen valmennuksen osaamisesi, harrastuksesi kautta? Osaatko jotain, mistä monet kysyvät aina sinulta apuja? Jos olet taitava tietyn ohjelmiston kanssa, voisitko opettaa sitä muille? Tai mietipä hetki onko sun elämässä tapahtunut jotain isoa tai pientä, jonka vuoksi olet herännyt ajattelemaan eri tavalla tai oppinut jotain merkittävää, jota kenties haluaisit jakaa muille? Jo tällaisessa voi piillä se sun oma juttu, josta sä haluaisitkin kenties luoda omaa yritystoimintaa.

Me ollaan sitä mieltä, että meidän arjessa ja toiminnassa on vihjeitä jo nyt siitä, mikä meidät oikeesti sytyttää. Ne vihjeet vain helposti hukkuu arjen kiireeseen. Jokin niistä vihjeistä voisi ollakin se sun oma bisnesidea. Sen ympärille voit rakentaa esimerkiksi etä tai live valmennusta, kirjoittaa siitä e-kirjan ja laittaa myyntiin, luoda jonkin palvelun tai tuotteet, jonka avulla autat ihmisiä, jotka painivat samantyyppisten haasteiden kanssa, joista sinä pääsit yli.

2. Selkeytettynä kuka on asiakkaasi ja miksi hän sanoo AHAA

Mieti mahdollisimman tarkkaan, kenelle tarjoat palveluasi/tuotettasi. Kyseenalaista se kohderyhmä, joka ensimmäisenä tulee mieleesi, sillä voi olla että löydätkin paljon kannattavamman kohderyhmän kun mietit hieman syvemmälle. Mitä paremmin tiedät kuka asiakkaasi on, sitä selkeämmin pystyt auttamaan juuri heitä. Tällöin he kyllä löytävät sinut muiden joukosta. Tähän kannattaa siis keskittyä isosti heti alussa! Mieti esimerkiksi, jos asiakkaasi istuisi sinua vastapäätä

 • Mitä hän sanoisi ja miten hän puhuisi?
 • Millainen hän on olemukseltaan, millaisia vaatteita hän käyttää?
 • Mistä juttelette ja mistä hän pyytää sinulta apua?
 • Millaista energiaa hän välittää sinulle?
 • Minkä ikäinen hän on?
 • Kirjoita yhden sivun tai muutaman lauseen verran ”päiväkirjaa” ihanneasiakkaasi elämästä. Mistä hän unelmoi, mitkä ovat hänen haasteitaan (joiin sinulla on ratkaisu), miten hän toimii, mitkä ovat hänen pelkojaan, epäilyjään tai uskomuksiaan (joita sinä voit murtaa)

Voit etsiä netistä jopa kuvan, joka kuvastaa asiakastasi. Tällöin muistat vielä vahvemmin, minkälainen hän on. Ihanneasiakkaasi siis edustaa kohderyhmääsi. Hän on ns. keskiarvo kohderyhmästäsi. Kun mietit vain yhtä henkilöä, sinun on helpompi puhutella juuri häntä (jolloin puhuttelet koko kohderyhmää).

Mieti, mikä palvelussasi tai tuotteessasi on sellaista, joka saa asiakkaasi sanomaan AHAA! Mikä on se pieni asia, jonka teet paremmin/eritavalla kuin muut? Mikä kolahtaa juuri sinun ihanneasiakkaaseesi? 

Mikäli et ole vielä aloittanut yritystoimintaasi, on loistava hetki alkaa jo kyselemään tutuiltasi tai potentiaalisilta asiakkailtasi mielipidettä liikeideastasi. Voit pyytää jotakuta harjoitusasiakkaaksesi palautetta vastaan. Näin saat hyvin arvokasta tietoa siitä, kolahtaisiko ideasi ja miten voisit sitä hioa. Mikäli olet jo yrittäjä, kannattaa testausta ehdottomasti tehdä uuden palvelun/tuotteen kohdalla. Meidän vinkkimme on aina: testaa jollain lailla testata ideaasi käytännössä vaikka idea olisi vielä raakile. Tyhmyyttä on tehdä koko palvelu valmiiksi ja yhtäkkiä huomata, ettei sille olekaan tarvetta. Kulutat tällöin turhaan aikaasi. Erittäin tärkeä ominaisuus yrittäjälle on se, että on valmis muuttamaan suunnitelmaa tai menetelmää sitä mukaa, kun opit kokoajan ymmärtämään asiakastasi paremmin. 

3. Rohkeus: Luotto siihen, että se lopullinen oman bisneksen käyntiin laittaminen on helpompaa, mitä juuri nyt ajattelet. 

Mitkä ovat yleisiä pelkoja tai uskomuksia, jotka estävät monia lähtemästä kohti omaa bisnestä? 

 • Ajatellaan, että on vaikeaa menestyä 
 • Ajatellaan että liikeidean tulee olla upeista upein ja erikoisin, jotta sillä voi onnistua
 • Ajatellaan, että oman yrityksen pyörittäminen on monimutkaista ja vie 24/7 aikaa
 • Märehditään mitä muut sanovat jos lähdet kohti unelmaasi
 • Ajatellaan, että on liian nuori tai liian vanha
 • Ajatellaan, että ei osata vielä tarpeeksi, jotta voisi aloittaa

Me halutaan näyttää sulle, miksi nämä ei oikeasti ole totta, jos teet asioita yksinkertaisella kaavalla.

Johannes (mukana lähes 10 yrityksessä) voi vakuuttaa, että pelkojen ja epäilyksien tulisi olla se aivan viimeinen syy, miksi omat unelmat jäisivät toteuttamatta tai edes testaamatta. Käännä se kortti ja katso, mitä siellä voisi olla.

Kaikille yrittäjyys ei tietenkään sovi eikä se ole kaikille hyvä vaihtoehto. Monelle se on kuitenkin aivan täysin poissa laskuista ja poissa vaihtoehdoista ylempänä kerrottujen uskomusten ja pelkojen vuoksi. Pysähdy nyt hetkeksi ja mieti, pidätteleekö sinua epäilykset tai erilaiset pelot ja jos näin on, mistä ne ovat peräisin?

Me ollaan sitä mieltä, että yrittäjyys voi olla värikästä, sun näköistä, vapautta, yhdessä tekemistä, nautittavaa, innostavaa, motivoivaa. Kaikille hieman erilaista, mutta kuitenkin, sinä olet ohjaksissa ja voit omaa yrittäjän polkuasi muokata jokapäiväisillä valinnoilla aina enemmän ja enemmän sun näköiseksi.  

P.S Jos susta tuntuu, että kaipaat apua ja selkeää työkalua aiemmin mainitsemiimme kolmeen askeleeseen, niin tässä vinkit meidän äärimmäisen yksinkertaisista digityökaluista:

1. Mission selkeyttäminen (SUUNTA digityökirja)

2. Bisnessuunnitelman tekeminen (Yhden Sivun Bisnesplan Verkkokurssi)

Voit myös napata ilmaiseksi verkkokurssilla käytettävän simppelin ja erittäin toimivan menetelmän sisältävän Menestyjän Kartanon digityökalun ilmoittautumalla tähän webinaariin. Täytettävä Menestyjän Kartano digityökalu toimii sinun yhden sivun bisnessuunnitelmanasi. 

 

Loistavaa viikkoa!

Terkuin, Johannes, Essi ja Sonja

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.